Skötselråd

Här nedan har vi samlat lite information kring skötselråd av våra produkter

Brudslöjor


Brudslöjorna ligger väl förpackade i påsar för att smidigt kunna skickas ut snabbt till våra kunder. Detta kan göra att brudslöjorna har veck på sig där de varit vikta. Detta kan enkelt fås bort med hjälp av antingen en steamer (avlägsna eventuell borste först som kan repa tyget), eller använd strykjärn på låg värme och med exempelvis ett lakan eller kökshandduk mellan strykjärn och brudslöja, d.v.s. låt inte strykjärnet komma i direkt kontakt med brudslöjan.

Har du fått en fläck på din brudslöja? Vi rekommenderar alltid kemtvätt, men många brudslöjor klarar av en handtvätt eller maskintvätt på program för ömtåligt material. Vi garanterar dock inte att materialet klarar annat än just kemtvätt. Lättare fläckar brukar oftast även kunna avlägsnas med en fuktig trasa. 

Brudklänningar

För att kunna erbjuda leverans av våra brudklänningar så skickas dom ut hopvikta. Detta kan medföra att det finns skrynklor eller veck på brudklänningen. Dessa kan enklast fås bort med hjälp av låta klänningen hänga på galge samt använda antingen en steamer (avlägsna eventuell borste först som kan repa tyget), eller annars strykjärn på låg värme och med exempelvis ett lakan eller kökshandduk mellan strykjärn och brudklänning, d.v.s. låt inte strykjärnet komma i direkt kontakt med klänningen.
Vi rekommenderar alltid kemtvätt på våra brudklänningar. Lättare fläckar kan ibland avlägsnas med hjälp av fuktig trasa.

Kimonos

Då våra kimonos kommer hopvikta i förpackning så blir det oftast veck på dom. Dessa får du enklast bort med hjälp av antingen en steamer (avlägsna eventuell borste först som kan repa tyget), eller använd strykjärn på låg värme och med exempelvis ett lakan eller kökshandduk mellan strykjärn och kimono, d.v.s. låt inte strykjärnet komma i direkt kontakt med kimonon.

Kimonon klarar handtvätt eller maskintvätt på program för ömtåligt material. Kimonos med brodyr påverkas ej av tvätt, kimonos med tryck kan ta skada av maskintvätt varför vi rekommenderar handtvätt. Använd gärna tvättpåse vid tvätt i maskin för att skydda materialet.

Underkjolar, brudväskor, ponchos, boleros

Fått fläckar på din brudväska, underkjol, poncho eller bolero? Lugn - de flesta fläckar brukar gå bort med hjälp av fuktig trasa då materialet är lite glansigt. Har du fått en tuffare fläck så rekommenderar vi kemtvätt.

Slipsar, flugor och näsdukar

Har du fått ett veck på din slips, fluga eller näsduk från förpackningen så får du enklast bort dessa genom att steama eller stryka på låg värme med ett lakan eller kökshandduk emellan. Har oturen varit framme och du har fått en fläck, så rekommenderar vi i första hand handtvätt för lättare fläckar eller kemtvätt för tuffare fläckar, dock klarar de flesta av våra herrtextilier av en maskintvätt på tvättprogram för ömtåligt material men vi kan tyvärr inte lämna garantier för detta.


Hårsmycken

Du tar bäst hand om ditt hårsmycke genom att torka av det med en fuktig trasa och sedan torka torrt direkt efter. Materialet bör inte utsättas för vatten i större mängder, då de kan missfärgas.


Stolsöverdrag

Kan tvättas i maskin på 40 grader, torkar snabbt och fritt från skrynklor hängandes. Vid tuffare fläckar tål stolsöverdragen även vanish eller motsvarande fläckborttagning. Du kan även använda produkter som bikarbonat och hett vatten eller Yes eller motsvarande vid fettfläckar.